center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Nyolcadszor Szendrey!
A hétvégén, Budapesten rendezték meg az Országos Egyéni Bajnokságot, melyet Szendrey Tibor, az EMKF Szegedi ALC versenyzője nyert meg, Szathmáry Károly (Happy Pack Váci Szektor SE) és Bottyán Zoltán (Mundial ’93 FC SE) előtt.

A rendkívül maga színvonalú versenyen négy kategóriában mérkőztek meg a versenyzők a helyezésekért. Az első osztályban tizennyolcan álltak rajthoz, köztük számos Európa-bajnok és világbajnok. Nagy izgalmak után végül Szendrey állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezzel a Pécsről indult szegedi versenyző, aki jelenleg szigetvári lakos, az Évszázad játékosa cím mellett újabb rekordot állított fel, ugyanis nyolcszor még senki sem volt bajnok egyéniben. Külön érdekesség, hogy Szendrey épp 40 éve nyerte első magyar bajnoki címét. Azóta egy Európa-bajnoki arany mellett öt VB győzelem is összekapcsolódik a nevével (ötszörös világbajnok sincs rajta kívül). Ennyi éven át a világ élvonalába tartozni hihetetlen bravúr! Gratulálunk hozzá!

Sokan állítják, hogy magyar bajnokságot nyerni nehezebb, mint EB-t, vagy VB-t. Ugyanis amíg a világversenyeken országonként maximum 4 versenyző vehet részt, tehát magyar versenyzőből is csak négy lehet ott összesen. Ami miatt csupán három társa legyőzésével a negyedik megnyerheti a versenyt, mivel a magyarok ennyivel jobbak vetélytársaiknál. Addig egy OB-n a most elindult 18 fő közül legalább 16 versenyzőnek volt esélye dobogóra kerülni. Közülük pedig bárhogy is állítanánk össze a válogatottat, a magyarok nyernének. Ezért egy magyar bajnoknak legalább háromszor annyi világnagyságot kell legyőznie, mint egy Európa-bajnoknak, vagy egy világbajnoknak.

Sok igazság van ebben az állításban, de azt két dologgal ki kell egészíteni. Egyrészt a külföldiek között is akad 3 – 4 világnagyság, másrészt egy világversenyre kikerült magyar válogatott versenyzőnek előbb egy éven át tartó kvalifikációs sorozaton keresztül kell bizonyítania rátermettségét, hogy aztán négyük (na meg a néhány külföldi) közül kikerülhessen a bajnok.

A versenynek volt még egy kiemelkedő egyéni teljesítménye, Szili Balázs negyedik helye. Az első olvasására meglepő állítás azonnal érthetővé válik, ha azt is hozzátesszük, hogy Szili volt a verseny szervezője és lebonyolítója is, méghozzá egy személyben. Ettől pedig ez a negyedik hely közel akkora bravúr, mint a győztesé!

De még mielőtt az a vád érne bennünket, hogy a hivatalban lévő MALSZ elnöknek hízelgünk, gyorsan hozzátesszük, hogy szerencsésebb lett volna, ha nem az (egyébként igen felkészült) elnök egyedül alkotja a lebonyolító csapatot. Akkor kevesebb hiba csúszott volna a rendezésbe, jutott volna elegendő energia a technikai kérdésekre, jogorvoslati problémákra, a játékvezetés kérdéskörére, a protokollra és a nyilvánosság biztosítására is, továbbá még Szili is eredményesebb lehetett volna.

Ettől még igen jó légkörben, megfelelő körülmények között zajlott az esemény. A jó játékot és a versenyzők jó közérzetét a sok pálya, megfelelő fényviszonyok, előre meghirdetett sorsolás és önkiszolgáló büfé mozdította elő. A verseny igen sportszerű légkörben zajlott. Ez még akkor is igaz, ha volt olyan versenyző, aki idő előtt hazament sérelmének nem megfelelő orvoslása miatt.

Összességében elmondható, hogy nem bánta meg, aki a részvétel mellett döntött, mert jó hangulatú eseményen vehetett részt, ahol nem csupán kedvező játéklehetőségek álltak rendelkezésére, hanem világszínvonalú mérkőzések egész sora volt látható. A verseny részletes értékelésére valamennyi eredmény birtokában visszatérünk.


2008.10.13.előző hírek:következő hírek:

Országos Egyéni Bajnokság a hétvégén
Gondolatok
A komlói sikerek nyomában
Elhanyagolt sportpolitika
Még egyszer az NB I-ről

Látványos meccsek bajnoksága
Kirándulás a hátországban
Média-terv
Kesztyűgyári gombfoci
Kis hír, de nekünk fontosMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap