Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Sikeres gombfocizás Chilében - Puskás Zoltán tudósítása
2016. október második hétvégéjén került sor Chilében a VII. Dél-Amerika Kupa idei kiírására, amely több szempontból is sikeresen zárult minden résztvevő számára. És mint utólag kiderült, nekünk, magyaroknak is sikeres volt a rendezvény.

Három ország négy csapatának részvételével zajlott a VII. Dél-Amerika Kupa, amelyen Subbuteo és 12 érintéses asztali-labdarúgás szakágakban mérték össze erejüket a játékosok. A házigazda chileieken (CABAMI) kívül brazil (Vasco da Gama, Palmeiras) és argentin (Rosario) gombozók tették tiszteletüket az Antofagastában megrendezett versenyen, amelyen végül a brazilok örülhettek mindkét szakágban.

A 12 érintéses egyéni verseny győztese egy régi ismerős, a világbajnok Jefferson lett. A Palmeiras játékosa – aki a debreceniekkel is megmérkőzik majd az Interkontinentális Kupán – a döntőben a chilei Galindo felett aratott sikert követően emelhette magasba a serleget. A harmadik helyért brazil-argentin párharc volt, Fernando végül legyőzte Murcillit, így a dobogó legalsó fokára is brazil versenyző állhatott. A Desert (Sivatag) Kupa névre keresztelt vigasz ágon Alex Bahr bizonyult a legjobbank, őt követte a chilei Nicolas és a szintén brazil Michilin.
A csapatverseny is brazil fölényt hozott, a döntőben Palmeiras-Vasco da Gama 1-2, míg a harmadik helyért a hazai CABAMI az argentin Rosarioval csapott össze és nyert is.

12 érintéses egyéni végeredmény:

Jefferson (Palmeiras)
Galindo (CABAMI)
Fernando (Vasco da Gama)
Murcilli (Rosario)
12 érintéses csapat végeredmény:

Vasco da Gama (brazil)
Palmeiras (brazil)
CABAMI (chilei)
Rosario (argentin)

Jobban teljesítettek a hazai játékosok Subbuteoban, hiszen Riccomagno végzett az élen, miután legyőzte az argentin Murcillit. A bronzéremért két brazil játékos feszült egymásnak, Michilin a Palmeiras jáékosa és Matos a Vasco da Gamától, és végül előbbi nyert hosszabbításban. A vigaszág itt is brazil sikert hozott, Monteiro (Vasco da Gama) végzett az élen, miután legyőzte az argentin Gomest, míg a bronzérmet Jefferson zsebelhette be.

A csapatküzdelmeket az argentin Rosario nyerte, miután a döntőben 1-0-ra kerekedett felül a Vasco da Gama csapatán, harmadik a Palmeiras lett.

Subbuteo egyéni végeredmény:

Riccomagno (CABAMI)
Murcilli (Rosario)
Michilin (Palmeiras)
Matos (Vasco da Gama)
Subbuteo csapat végeredmény:

Rosario (argentin)
Vasco da Gama (brazil)
Palmeiras (brazil)
CABAMI (chilei)

Összességében tehát egy remek verseny zajlott Dél-Amerikában, amelyen a Debreceni ALC ellenfele, a Palmeiras is remekelt, nagyszerű erőpróbán vannak túl Jeffersonék, illetve mindkét játék megtette a maga előrelépését is a terjeszkedés útján.

Az esemény magyar vonatkozású sikere pedig nem más, mint hogy a verseny után összeült a Dél-amerikai Asztali-labdarúgó Szövetség (CSFM) és komoly kérdésekben hoztak döntéseket. Ezek közül a minket érintő az, hogy a VIII. Dél-Amerika Kupának már a szektorlabda is szerves része lesz, azaz a magyar eredetű játék is felkerül a dél-amerikaiak listájára. Ez nem jelent mást, mint sportágunk előrelépését, ami arra ösztökél minket, hogy hasonló népszerűség övezze a brazilok játékát is hazánkban, illetve Európa más országaiban.

2017.01.21.előző hírek:következő hírek:

A komlói sikerek nyomában
Elhanyagolt sportpolitika
Még egyszer az NB I-ről
Hírek mindenhonnan
Új edzőterem

Brazil korrektség - Horváth Imre írása
Mégis csak maradunk! - elnöki üdvözlőMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
Az oldal az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!