center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


A komlói sikerek nyomában
A nem rég véget ért NB I. Csb. kiegyensúlyozott versengést hozott, ahol a sok egyformán kiváló csapat közül a komlóiaké lett az aranyérem. Miért pont az övék? Erre kerestük a választ.

A magyar NB I-ben az őszi szezon elején egy ötös boly alakult ki, akik közül elvileg bármely csapat lehetett volna még bajnok. Ezek között egy volt a DÖKE Komló csapata is. Hogyan is jutott el egyáltalán oda a komlói gombfoci, hogy a bajnokesélyesek között tartsák őket számon?

Komlón sok évtizedes múltja van a versenyszerű gombozásnak. Ezt az időszakot Karácsony László tanár úr szervező munkája fémjelzi. A komlói gombfoci nem tartozott mindig a bajnokesélyesek közé, csupán az utóbbi 4-5 évben beszélhetünk ilyesmiről.

Azonban a komlóiak mindig is vigyáztak arra, hogy lefelé sohase csússzon a csapat játékának színvonala. S amikor a pécsi gombozás lendülete néhány éve törést szenvedett, akkor jó érzékkel igazolták le, s építették be a csapatba az élvonalbeli játékra érdemes játékosokat a megyeszékhelyről. Balla Antal és Fülöp Elemér azóta meghatározó egyéniségévé váltak a csapatnak. Okos húzásnak bizonyult a Testvériségben már leírt, de valójában kitűnő formának örvendő Tyukodi leigazolása is.

Karácsony László érdeme, hogy kiváló csapategységet, jó hangulatot volt képes tartósan kialakítani gombozói között, amelyet utódja – Gyozsán Zoltán – meg tudott őrizni, s tovább tudott vinni. Lényeges motívum, hogy míg sok klubvezető a felkészülési versenyek kihagyásával takarékoskodik, addig a komlóiak szinte mindenhová elmentek játszani, ahová csak lehetséges volt. Még külföldre is, amely a szokatlan körülmények és a magyarországitól eltérő stílusú ellenfelek miatt kiváló felkészülést biztosított számukra. Meg is látszott ez a formájukon, küzdőképességükön. A korábban középszerű éljátékosnak minősített Takács Zoltán az idén előbb beverekedte magát a válogatott keretbe, majd nagy meglepetésre (az aranyérmes Fülöp mögött) bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Major István is másodvirágzását éli. Társai szárnyalása őt is magával ragadta. Ez a csapat még a megbízható csapatjátékos, Karácsony visszavonulását sem sínylette meg.

E sorok írójának abban a szerencsében volt része, hogy a véletlen folytán a komlói csapat autójában utazott az NB I. záró fordulója reggelén, Komlóról Budapestre. A hangulat már kora reggel kiváló volt. A fiúk egymást zrikálták útközben, mialatt egyfolytában azt kérdezgették tőlem, tudom-e, hogy a bajnokcsapat autójában utazom. A tréfálkozásban Papi, vagyis Balla Antal, a csapat korelnöke járt az élen. Akkor még csak mosolyogtam önbizalmukon.

Hajnalban percre pontosan találkoztak Komlón, majd Dunaföldváron megálltak egy büfénél, és berámoltak egy-egy szalonnás tojásrántottát. A játék elején pedig még az sem zavarta nagyon őket, hogy két verséggel kezdtek. Volt lelki erejük talpra állni, és ezután végigverték a mezőnyt, meg sem állva az aranyéremig. Igazi sportemberi teljesítmény az övék! Gratulálunk még egyszer!

Tavasszal a bajnok jogán indulhatnak majd a Bajnokok Ligájában, miközben bizonyára megszaporodik majd meghívásaik száma. Ugyanis a nemzetközi versenyek szervező mindenképp szeretnék az induló csapatok között tudni a legerősebb bajnokság legjobbját. Reméljük lehetőségük lesz Európa szerte hirdetni a magyar gombozás dicsőségét, és a jó közösségi munka diadalát.

További sikereket kívánunk a komlói gombozóknak.


2008.10.07.előző hírek:következő hírek:

Elhanyagolt sportpolitika
Még egyszer az NB I-ről
Hírek mindenhonnan
Új edzőterem
Becsengettek

Gondolatok
Országos Egyéni Bajnokság a hétvégén
Nyolcadszor Szendrey!
Látványos meccsek bajnoksága
Kirándulás a hátországbanMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap