center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Hírek mindenhonnan
Íme a legfrissebbek:

• Az MTK- Erzsébetváros sportegyesület, egyike a legrégebbi és legeredményesebb magyar sportegyesületeknek, amely 1888. november 16-án alakult. A 120 éves sportegyesület ez alkalomból 2008. november 14.-én 17.00 órakor Ünnepi Díszközgyűlést rendez a Radisson SAS Béke Hotelben.
• Fülöp Elemér lett az NB I. legeredményesebb játékosa. Nem csoda hát, hogy egyesülete – a DÖKE Komló – nyerte meg a bajnokságot.
• Elbert Gábor, közelmúltban lemondott sportszakállamtitkár lett az MLSZ új főtitkára. Horváth Imre az MSzSz menedzser-igazgatója, a 2009-es VB Szervező Bizottsága elnöke meghívta Elbert Gábort a szektorlabda VB-re, aki a meghívást elfogadta.
• Eldőlt, hogy a világbajnokság ideje alatt tudományos konferenciának ad majd helyt a VB-helyszín. A konferencia neve „Nemzeti játék – nemzeti sport konferencia”. Az első előadó már vissza is igazolta részvételét: Dr. Szikora Katalin tanszékvezető egyetemi docens, a sporttörténész szemével közelíti majd meg a témát.
• Befejeződött a módosított szabálykönyv szövegszerű kidolgozása, melyet Horváth Imre, a szabálykönyv szerkesztője végzett el ifj. Farkas Gábor lektorálása mellett. Amennyiben az ISBF Szabályalkotó Bizottsága rábólint a módosítások megszövegezésére, akkor már mehet is a nyomdába az új szabálykönyv, amely karácsonyra megvásárolható lesz.
• Elkészült a 2009-es VB kiírása, amely alapján megkezdődött a magyar válogatottba kerülésért folytatandó kvalifikációs kiírás elkészítése. Az illetékesek szerint akár már az október 11-12-i Országos Egyéni Bajnokság is kvalifikációs verseny lehet.
• Brazíliában, a csapatok nemzeti bajnokságát a 12 érintéses stílusban a Palmeiras nyerte, megvédve ezzel tavalyi elsőségét.
• Alakulófélben van a soproni klub. Inczédi Gergely, soproni gombfocikedvelő a fejébe vette, hogy klubot alapít lakóhelyén. Előbb az Információs Szolgálattól kért ehhez segítséget, sőt részt is vett két hivatalos versenyen, hogy felkészüljön a sportszakmai kérdésekből, ami egy ilyen közösség irányításához szükséges. Legutóbb pedig az Információs Szolgálat segítségével megtalálta a már korábban, informális közösségként működő soproni gombozókat. A szervező munka folyik tovább, melynek segítségével Gergő el szeretné keríteni az összes gombfocistát a városból.
• Lénárt András a soproni tervekhez hasonlót szeretne Miskolcon megvalósítani, ezért aki ott lakik, és szívesen csatlakozna egy hamarosan megalakuló szektorlabda klubhoz, az jelentkezzen az Információs Szolgálatunknál, amely elérhető a honlapon olvasható telefonon, vagy e-mail-ben.
• Igen aktívak a nem rég alakult maroslelei klub tagjai. Sorban szervezik meg a környékbeli szektorlabda klubokkal barátságos meccseiket. A legkészségesebbek a közeli EMKF Szegedi ALC tagjai voltak, de már a fővárosból is odacsaltak gombozókat. Legközelebb a jövő héten fogadják a szeptemberben megalakult zsomóiakat.
• Megkezdődtek az előkészületek a nemzetközi szövetségnél egy uniós pályázat elkészítésére. Amennyiben az sikeres lesz, akkor több tízmilliós forrás keletkezik a sportág európai terjesztésére. Szurkoljunk együtt a pályázat sikeréért!


2008.10.01.előző hírek:következő hírek:

Új edzőterem
Becsengettek
Ismét Baranyába került a csapattrófea!
Tegnap folytatódtak a tárgyalások
Tápiószentmártonban gyülekeznek a sportújságírók

Még egyszer az NB I-ről
Elhanyagolt sportpolitika
A komlói sikerek nyomában
Gondolatok
Országos Egyéni Bajnokság a hétvégénMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap