center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Becsengettek
Érdekes hír látott napvilágot: ismét diák lett Horváth Imre, a magyar és a nemzetközi szövetség vezetője. Őt kérdeztük a részletekről.

- Hová is nyert felvételt?
- Két helyen kezdtem meg szeptemberben a tanulmányaimat. A Pécsi Tudományegyetemen sportjogot tanulok, míg a TF épületében a Budapesti Corvinus Egyetem és a Semmelweis Egyetem sportmenedzser mesterképzésén veszek részt. Mindkét suli két éves.
- Mi mindent tartalmaz a tananyag itt és ott?
- Pécsett a magánjog, a pénzügyi jog, a közigazgatási jog, a büntetőjog, a munkajog, a nemzetközi magánjog, és a kereskedelmi jog a repertoár, addig a TF-en vállalatgazdaságtan, sportközgazdaságtan, politológia, sporttörténet, döntéselmélet, a sport státusz joga, marketingmenedzsment, sportfilozófia, vezetés és szervezés, és a sport üzleti kérdései tantárgyak a menü.
- Hát ez nem kevés!
- Ez még nem minden. Sor kerül nyelvtanulásra is. Beszélek ugyan valamelyest angolul. Legutóbb 3 hetes brazíliai tartózkodásom alatt is megértettem magam idegen környezetben, és csupán a brazil szövetség elnökével való hivatalos tárgyalásaimra vettem igénybe tolmácsot. Azonban messze vagyok a komoly tudástól, miközben a két év múlva esedékes diplomaszerzés középfokú nyelvtudást igényel, ezért bele kell feküdni az angolba is. Az újdonsült brazil kapcsolatok pedig megkívánják az alapfokú portugál nyelvtudást is.
- Nem lesz ez egy kicsit sok így 55 évesen?
- Ha valamit szeret az ember, abban nem lehet elfáradni!
- Ez igaz, de mi lesz a mindennapi munkával és a VB előkészületekkel?
- Abban bízom, hogy a javuló közösségi szellem olyan csapat kialakítását teszi lehetővé, ahol mentesülök azoktól a feladatoktól, amelyhez nem feltétlenül kellek személyesen. Eközben pedig abban reménykedem, hogy személyes példám átragad fiatalabb kollégáimra, akik belátják, nem nőhetnek fel a feladatokhoz, ha nem képzik magukat a sportszakmában.
- Mibe kerül mindez?
- A jogi képzés mindenkinek fizetős, és 95.000.-Ft-ba kerül félévenként. A sportmenedzser képzés 390.000.-Ft félévenként, de ezt megúsztam, mert a felvételi során az államilag támogatott körbe sikerült bekerülnöm. Ezen felül persze nem két fillér havonta Pécsre utazni, ott étkezni, továbbá könyveket, jegyzeteket beszerezni.
- Mi volt eddig a legnagyobb élménye?
- Találkozni régi és új tanáraimmal, megismerkedni évfolyamtársaimmal és a tananyaggal, valamint kézbe venni a diákigazolványomat.
- Hát akkor egy kalappal a félévi vizsgákhoz!
- Köszönöm!


2008.09.29.előző hírek:következő hírek:

Ismét Baranyába került a csapattrófea!
Tegnap folytatódtak a tárgyalások
Tápiószentmártonban gyülekeznek a sportújságírók
MALSZ – MSzSz elnökségi találkozó
A Tiszavasvári SE az NB II. bajnoka!

Új edzőterem
Hírek mindenhonnan
Még egyszer az NB I-ről
Elhanyagolt sportpolitika
A komlói sikerek nyomábanMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap