center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Ismét Baranyába került a csapattrófea!
Vasárnap befejeződött a 2008. évi NB I. Csapatbajnokság, melyet két év szünet után ismét a DÖKE Komló nyert. A Balla Antal - Fülöp Elemér – Major István – Takács Zoltán - Tyukodi György (vezető: Gyozsán Zoltán) összetételű csapat ugyan rosszul kezdett, de fokozatosan feljavult és végül magamögé utasította riválisait, aki pedig világnagyságok egész sorát vonultatták fel.

Azonban világnagyságok ide, világnagyságok oda, a komlóiak nem ijedtek meg. Jó formájukat már tavasszal jelezte Fülöp Európa-bajnoki címe, valamint Takács EB bronzérme. Kettőjük kiváló teljesítményén túl Fülöp igazi vezéregyéniségévé is vált csapatának. Őket egészítette ki a volt válogatott Balla, valamint a kilencvenes években csapatban világ és Európa-bajnokságot nyert Tyukodi. Major pedig felnőve társai mellé, igazi kiegészítő emberré nőtte ki magát.

Nincs oka a szégyenkezésre kecskemétieknek sem. A Hírös ALE azonos pontszámmal végzett a komlóiakkal, és csupán egymáselleni eredménnyel szorult a második helyre, míg a bronzérmet a Happy Pack Váci Szektor SE lett.

A bajnokság végig igen magas színvonalat hozott, köszönhetően a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnynek. A tízcsapatos első osztályból csupán a Palotai Csokonai lógott ki, továbbá az a Győr, amely a kezdeti kudarcok után már nem bízott a bent maradásban, ezért ki sem álltak az utolsó mérkőzésükre. Ezzel nagy hibát követtek el, mivel a szabályok értelmében ők nem kiestek, hanem kizárásra kerültek, de nem a másod, hanem a harmad osztályba.

A komlóiak a bajnoki cím megszerzésével jogosulttá váltak a 2009. évi Bajnokok Ligájában való részvételre, ahol a címvédő jogán szintén BL szereplő váciak társaságában fognak indulni.

Hamarosan részletes tudósításban értékeljük a csapatokat, illetve a játékosokat.


2008.09.28.előző hírek:következő hírek:

Tegnap folytatódtak a tárgyalások
Tápiószentmártonban gyülekeznek a sportújságírók
MALSZ – MSzSz elnökségi találkozó
A Tiszavasvári SE az NB II. bajnoka!
Karácsony László kitüntetése

Becsengettek
Új edzőterem
Hírek mindenhonnan
Még egyszer az NB I-ről
Elhanyagolt sportpolitikaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap