center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


Lélektelen játék kizárt


Az NB I-es csapatbajnokságon történt néhány éve Szegeden, ahol a házigazdák tartalékos összeállítású középmezőnybeli csapata játszott a nagy nevekből álló bajnokesélyes Testvériség csapatával. Végül sima szegedi győzelemmel zárult a 4-4 versenyzőből álló csapatok összecsapása. A két pont sorsát a lesajnált tudású, de annál lelkesebb Lélek Sanyi játéka döntötte el, aki két meglepetésgyőzelmet aratott az ellenfél két sztárjátékosa ellen.

Történt, hogy Sanyi Béressel, majd Földivel játszott, akik ketten együtt összesen 11 szeres magyar egyéni bajnokok. A kb. 1.05-ös szorzót érő „Tesi” győzelem azért maradt el, mert „Dávid” legyőzte mindkét „Góliátot”. Sanyi tisztában volt azzal, hogy ha nekiáll játszani, annak gólzáporos vereség lesz a vége mindkét meccsen. Ezért inkább beterelte a labdát ellenfelei 16-osának magasságában az oldalvonal mellé és pozícióharcra késztette a virtuóz tudású rutinos játékosokat. Azoknak ehhez persze nem sok kedvük volt inkább, nyílt mezőnyjátékra törekedtek, ahol kidomborodhat lényegesen nagyobb technikai tudásuk. Sanyi azonban csak forgolódott bábuival és nem engedte szektorozni ellenfeleit. Ekkor előbb Béres, majd a következő meccsen Földi esett bele ugyanabba a hibába. Mégpedig abba, hogy lepattintotta Sanyi bábujáról a labdát. Sanyi persze gondosan ügyelt arra, hogy a pattintás után a labda a saját kapujuk irányába tudja csak elhagyni a játékteret. A minden hájjal megkent szegedi játékos tudta, hogy a védekező fél által a saját kapu felé tartó labda öngólnak minősült, ha nincs a helyén a kapu. Ő csak az alakalomra várt, hogy ellenfeleinek pattintania kelljen és már kiáltotta is diadalmas gangon, hogy: öngól!

Béres, aztán később Földi is csak legyintett. Legyen öngól, mit vitatkozzak itt, amikor hatot rúgok neki mindjárt. De nem, Sanyi mindkét meccsen ráült az 1-0-ra és hihetetlen leleményességgel húzta az időt. Hol a szabályokat felejtette el, miközben az ellenfele idejéből kérdezgette, hogy mit is kell ilyenkor csinálni. Máskor nem tudta, hogy neki kell lépni, vagy éppen fél méterrel odébb látta a bedobás helyét. Mindig készségesen megkérdezett mindent, udvariasan lehajolt a leesett labdáért, persze nem kapkodva és kedélyesen elbeszélgetett ellenfeleivel. Aztán hipp-hopp, eltelt a játékidő és megszületett a bombameglepetés. Mindkét meccsen 1-0 Sanyi javára, méghozzá öngóllal. Úgy nyert, hogy egyik meccsen sem lőtt kapura. Ez a tudás, nem?

2005.06.09.előző hírek:következő hírek:

Gombfoci csapatok díszítése
Elült a csatazaj a Nemzeti Sport szerkesztőségében
Arccal a nők felé
Indul az EB kvalifikáció!
Romániában lesz a 2006-os EB - új játékszabályok

A válogatott keretek létszáma
Új játéklehetőségek Pesten
Versenynaptár bővülés
Elkészült az új ranglista program
Esemény, esemény hátánMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap