center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


Majdnem megbüntették lassú hajtásért


Talán nem is olyan régi ez a történet, hiszen idén májusban történt. A helyzet sem túl bonyolult. A sztori a svájci Lausanne-ban megrendezett Bajnokok Ligájára utazó versenyzőkkel történt meg, akik egy mikrobuszt béreltek, hogy közösen olcsóbbá tegyék az utazást.

A társaság igen vegyes volt. Ezzel a busszal utazott a Tiszavasvári SE, az ír bajnokcsapat, a román bajnok kapitánya és a Wiener Sektorball Verein játékosai is, köztük Horváth Imrével, aki a sofőr szerepét is magára vállalta.

Horváth merész sofőr hírében áll. Van aki semmi pénzért be nem ülne kocsijába, bár a többség szerint ha gyorsan is, de igen biztonságosan vezet. Nos nem nyitunk vitát Horváth vezetői képességeiről, de az tény, hogy szereti a sebességet.

Nos ezt a Horváthot Svájcban lassú hajtásért megállították a rendőrök! Igen, jól olvasták. Történt, hogy a bérelt mikrobusz amilyen olcsó volt, hát olyan is. Sík terepen még csak-csak lehetett vele haladni, de az emelkedőt már nem bírta. Egy meredekebb svájci autópálya szakaszon 60 – 70 km/óra sebességre lassult le. Ekkor tűntek fel a motoros rendőrök.

Megállították az autót és angolul kezdték mondani, hogy autópályán nem szabd ilyen lassan haladni. Horváth tapasztalt utazóként tudta, hogy ilyenkor jobb nem vitatkozni, még jobb ráhagyni mindent a rendőrre, de talán a legjobb, ha az ember azt tetteti, hogy nem érti a nyelvet. Nos sofőrünk ez utóbbi taktikát választotta. A rendőr nem jött zavarba és németül folytatta. Horváth németül, majd a franciául is elmondta, hogy nem érti. Ekkor a rendőr méregbe gurult és megkérdezte „gávárity pá ruszki?” – vagyis beszél-e oroszul. Horváth biztos volt benne, hogy a svájci rendőr hogyan is beszélne oroszul, ezért - hogy ne csak mindig nemet mondjon - oroszul válaszolta, hogy igen. Ekkor a busz utasainak legnagyobb álmélkodására a rendőr oroszul is elmagyarázta a társaság bűnét. Nem volt mit tenni, elbeszélgettek kicsit, de a rendőr (itt) intelligens ember és megértő volt a sportolókkal.

Csak az volt a gond, hogyan is ösztökéljék gyorsabb tempóra a nyugdíjas korú járművet. Végül is a probléma megoldódott azzal, hogy hamarosan véget ért ez a meredek emelkedő és több már nem is jött a Léman tó (vagy ahogy a magyarok ismerik: Genfi tó) partjáig, Lausanne-ig.

2006.06.28.előző hírek:következő hírek:

Hartmann - Horváth találkozó az egységes magyarországi gombozásért
Ki akar még versenyt rendezni 2007-ben?
Lesz-e játékszabály módosítás szombaton?
Egy hetet csúszik az OB!
6 hét múlva látható a www.gombfoci.lap.hu a Startlapon

Mozgalmas hétvége
Horváth duplázott Romániában!
Fontos és érdekes
Eszperantó szabálykísérlet
Újabb Hartmann – Horváth találkozóMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap