center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


Hol a sonka?


Sok évvel ezelőtt Baján klub alakult. A szimpatikus sportemberek szerették volna kedvenc játékunkat ebben az egyedi hangulatú városban meghonosítani. Kezdeményezésük annál is inkább indokolt volt, mivel még Balogh Laci bácsi idejében kezdődött el a szervezett gombfocizás Baján, de valamiért abbamaradt. Évtizedekkel később viszont a művelődési központ vezetői egy verseny megszervezésével gondolták feléleszteni a hagyományokat.

Egy novemberi hétvégére esett a választás, amikor viszont hirtelen óriási hóesés lepte meg az országot. Alig lehetett a versenyhelyszínt megközelíteni, de a lelkes gombozók dacolva a rendkívüli körülményekkel, szép számban jelentek meg az eseményen.

A rendezők is kitettek magukért. A Bácshús szponzorálásával különös díjazást eszeltek ki. A verseny győztese egy fél disznót kapott, a további helyezettek sonkát, szárnyasokat, rúd szalámit. Mindenki jól érezte magát és elégedetten távozott az eredményhirdetés után. Azonban amikor kiértek a parkolóba, elállt a lélegzetük a látványtól. Amíg játszottak a jó meleg teremben, akkora hó esett ismét, hogy az még autók lámpáinál is magasabban állt.

Hamar előkerültek a hólapátok és valamennyi gombozó nekiállt a hólapátolásnak, hogy kiszabadítsák autóikat. Azaz majdnem valamennyi gombozó, mivel egyiküknek nem jutott lapát. Árpi addig „udvariaskodott” míg ki nem derült, hogy sajnos neki már nem jutott szerszám. Hamiskásan mosolygott nem létező bajusza alatt, amíg a többiek serényen dolgoztak. Munka azonban neki is jutott, ugyanis Pista, aki egy szép ötkilós sonkát nyert, az egyetlen szabad embernek, Árpinak nyomta a kezébe féltve őrzött díját, hogy amíg lapátol, vigyázzon rá valaki. Árpi viszont nem örült az ötletnek és letette a sonkát egy kisebb hókupac tetejére. Mindenki nagyon igyekezett, hogy még sötétedés előtt végezzenek. Amikor az utolsó autót is kiásták, akkor elbúcsúztak egymástól és ki-ki beült kocsijába. Árpi is így tett, aki vendég volt klubtársa kocsijában. Pista az utolsók között hagyta abba a munkát. Amikor letette a lapátot, csak annyit látott, hogy Árpi üres kézzel beszáll egy kocsiba, ami indulni készült. Hatalmas rohanásba kezdett, miközben vékony visító hangján egyfolytában azt kiabálta, hogy: „Árpi, hol a sonka?” Árpi azonban ügyet sem vetett a kiabálóra, csupán meglepetten kuksolt ki a jó meleg kocsiból. Hol a sonka? – üvöltött be Pista a kocsi ablakán, zilálva. „Nálam nincs” – válaszolt Árpi. „Hát akkor hol van?” „Letettem, ahol álltam” – védekezett ártatlan képpel Árpi. Erre többen visszakísérték a kétségbeeséstől majdnem síró Pistát és elkezdték keresni az óriási sonkát. A hó hatalmas kupacokban sorakozott a parkolóban, sonka viszont sehol. Biztos valamelyik kupacban van – mondta valaki. Erre nekiálltak a kupacokat széttúrni. Természetesen az utolsó kupacban találták meg a sonkát.

Látni kellett volna Pistát. Hazafelé a kocsiban végig az ölében tartva fogta a sonkát. Biztos, ami biztos, még egyszer nem fogja elveszíteni.

2005.07.05.előző hírek:következő hírek:

Hartmann - Horváth találkozó az egységes magyarországi gombozásért
Ki akar még versenyt rendezni 2007-ben?
Lesz-e játékszabály módosítás szombaton?
Egy hetet csúszik az OB!
6 hét múlva látható a www.gombfoci.lap.hu a Startlapon

Mozgalmas hétvége
Horváth duplázott Romániában!
Fontos és érdekes
Eszperantó szabálykísérlet
Újabb Hartmann – Horváth találkozóMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap