center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


„Söntés Kupa”, avagy ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek


A Magyar Szektorlabda Szövetség vezetőinak nagy része azelőtt a Magyar Asztali Labdarúgó Szövetségben töltött be vezető tisztséget. Azonban a gombozók tábora, a játék szervezéséről vallott nem egyforma gondolkodásmód miatt valójában már rég óta két táborra szakadt. Voltak, akik a versenyszerű gombozást sportként akarták űzni és voltak olyanok, akik szórakozásnak tekintették az egészet. Nincs is ezzel semmi baj. Ahányan vagyunk, annyiféle módon szeretünk hódolni kedvenc játékunknak. A probléma ott kezdődik, amikor valaki meccs közben egy üveg sörrel a kézében szeretne gombozni, de a szórakozás lehetőségén kívül még azt is elvárja, hogy őt szakadt farmernadrágjában sportolónak tekintsék, támogassák szponzorok és megírják győzelmét a sporttudósítók. Ez a tudathasadásos gondolkodásmód nem kezelhető. Emiatt hagyták ott sokan a megújulni nem képes Magyar Asztali Labdarúgó Szövetséget és alakítottak másikat, ahol komolyan veszik a sport szót, a közhasznúságot és annak tartalmát.

Hogy világos legyen a két szervezet közötti különbség, és illusztráljuk a problémát, beszámolunk egy pár évvel ezelőtti MALSZ versenyről, ahol – kihasználva a keménykezű (és emiatt sokat bírált) elnök – Horváth Imre – távollétét, paródiába illő jelenetek zajlottak le.

Az elnök és Pákai György, Duna TV-beli meghívásuk miatt 4-5 órával később csatlakoztak a szigetvári verseny mezőnyéhez. Nem akartak hinni a szemüknek, amikor beléptek a kéthelyiséges versenyterembe, amely egyébként a főrendezőnek, a vasútállomással szemben lévő, működő étterme volt. A belső teremben minden asztalra pályát tettek, de még a söntés helyiségébe is jutott egy, a pult elé, a TV alá. Ettől függetlenül azért be lehetett jönni az utcáról is egy felest meginni. A következő látvány tárult a későn jövők elé:

Mindenhol részeg játékosok dülöngéltek. Egyesek vigyorogtak, mások veszekedtek. A házigazda dőlt ki elsőnek, ezért elment lefeküdni, míg a többiek ingyen itták, amit csak akartak.

HF az ital miatt nem látta pontosan a szöget kapura lövés közben, ezért kissé hátra dőlt, furán tartott, előre rogyasztott térdekkel. Addig-addig célzott, míg elfáradt a térde és szép lassan becsúszott az asztal alá, ahol el is aludt.

A söntés előtt SGy játszott, akire rájött a szükség a sok sör következtében. Le is húzta a cipzárját, sőt már teljesen fel is készült a műveletre, amikor rászóltak a józanabbak, hogy mit csinál. Hát nem a WC-n vagyok? - kérdezte ártatlan arccal.

Épp ezt az „izgalmas” mérkőzést nézte KT, aki a ruhafogas előtt állt. Mivel úgy megszívta már magát, mint a szivacs, igencsak kezdett álmosodni. Végül állva elaludt, de mielőtt összecsuklott volna, kabátja fennakadt a fogason és megtartotta. Így lényegében állva aludt tovább a fogasra felakasztva.

Miután ilyen módon „jól kisportolták magukat a versenyzők”, a játék végén a többiekkel együtt NS is a szálláshelye felé indult, de vesztére. Az ajtón kilépve át akart menni egy füves részen, de megbotlott és elesett. Olyan merev volt, hogy a kezét sem volt ereje esés közben előre tenni, ezért szinte lefejelte a földet, amiről a szájából kilógó fűszálak árulkodtak. Eddig úgy lehetett tudni, hogy aki fűbe harapott, az meghalt, de ekkora baj azért nem történt. Szemüvege eltört és megvágta a szemöldökét. Nem volt súlyos a sérülése, de eléggé vérzett. A nagyobb baj az volt, hogy amikor észrevette, hogy vérzik, tenyerével törölgetni kezdte sebét és gyakorlatilag teljesen összekente vérrel az arcát. Aztán visszajött az étterembe, hogy megmosakodjon, de úgy nézett ki, mint aki egy horror filmből szabadult.

Elmesélve persze roppant mulatságos látvány volt, de ilyen partnerekkel együtt józan állapotban versenyezni nem leányálom. Mert hát CsCs, a lebonyolításért felelős szövetségi vezető (későbbi MALSZ elnök), játékvezetőkről nem gondoskodott, így aztán voltak is viták szép számmal. Részeg embernek viszont mindig igaza van, ezért aztán reális eredményeknek esélye sem volt kialakulni. Ja míg el nem felejtjük közölni, ez volt a MALSZ NB I-es csapatbajnoksága. Így már érthetőbb a szektorlabda szövetség alapítóinak menekülése ebből a közegből. És akkor még a MALSZ-osok vették zokon, amikor az egyik Sportsziget alkalmával a Népstadionban a kocsmasportok sátrában helyezték el a gombfocit. A sportszigetesek tudhattak valamit.

2005.03.28.előző hírek:következő hírek:

Ausztrál vendég
MTV 1 május 4-én reggel 9 órakor
Ha pénzt akarsz, pályázz!
Játékszabály változtatási javaslat az ISBF előtt
Hogy a világ el ne rohanjon mellettünk...Minden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap