center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


Gombfoci az esőben


Beregszász, egy többségében magyarok lakta kisváros Ukrajnában, a magyar határtól néhány kilóméterre. Néhány éve nagy ünnepséget rendeztek itt, „100 éves a beregszászi futball” elnevezéssel, melynek keretében a helyi focicsapat rangos vendéget fogadott. Mint ahogy ilyenkor illik nagy volt a készülődés. Ünnepélyes körülmények, rengeteg meghívott vendég, csinos lányok, pontosan megtervezett ceremónia.

Az esemény kitalálója, szervezője és a helyi csapat fő támogatója Jurij Gecko volt, aki a labdarúgáson kívül a gombfocit is kedvelte. Ezért az ünnepség további színesítésére meghívta a világelső magyar válogatott tagjait egy kis bemutató játékra, akik a meghívást örömmel elfogadták. Az elképzelés az volt, hogy a focimeccs szünetében felállítanak egy versenyasztalt a stadion dísztribünje alatt, és a játékos kijáró előtt kerül sor a bemutatóra. Az időjárás azonban közbeszólt. Hatalmas zápor zúdult Beregszászra, ami lehetetlenné tette a gombfocizást szabad téren. A magyar versenyzők kérdezték is, hogy tartalék megoldásként hol van ott olyan terem, ahová bevonulhatnának a bemutatót megtartani. Hát nem volt, csak öltözők, ahová még a pálya sem fért be, nem hogy az érdeklődő közönség. Az előre meghirdetett program viszont szent, azon változtatni nem lehet! Ha egyszer az ünnepség forgatókönyve szerint a játékos kijáróban kell játszani a szabad ég alatt, akkor nincs mese, tessék odaállni és megtartani a bemutatót – mondta Gecko úr.

Nem volt mit tenni, ki kellett pakolni az asztalt és bábukat is. A bemelegítő játék első lépése érdekes eredménnyel járt. A félvonalon túlra célzott kapukirúgás még a 16-os területét sem hagyta el. A szokásos erejű kapura lövés, pedig nem ment el a kapuig. A válogatottak viszont azért válogatottak, mert minden körülményhez képesek alkalmazkodni. Rájöttek, hogy ha a szokottnál kétszer, háromszor nagyobb erővel lövik meg a labdát, akkor az kiemelkedik a pályán álló, tocsogó vízből és repül a levegőben. Így már lehetséges a kapura lövés és a gól is. Nem lehet letagadni, óriási sikere volt a produkciónak! A magyar különítmény egyre-másra rúgta a gólokat, a zsúfolásig megtelt stadion távolabbi részén ülők, pedig ellepték a focipályát, hogy ők is láthassanak valamit. Megérkezett a focimeccset közvetítő televízió riportere is, aki szeretett volna riportot készíteni a magyar delegáció vezetőjével, Horváth Imrével. A kb. 150 cm „magas” riporter feltette a kérdését, de az egyre növekvő tömeg kezdte elsodorni a gombfoci pálya mellől és kinyújtott karja a kezében lévő mikrofonnal már alig látszott, amikor Horváth az utolsó pillanatban kivette a kezéből a mikrofont és a szakadó esőben befejezte saját magával a riportot. A riporter a szünet végéig sem került elő. Horváth végig kommentálta a bemutatót, majd a szünet végén illendően beadta a mikrofont a közvetítő kocsiba. Állítólag kiválóan sikerült a műsor.

2004.11.15.előző hírek:következő hírek:

Ausztrál vendég
MTV 1 május 4-én reggel 9 órakor
Ha pénzt akarsz, pályázz!
Játékszabály változtatási javaslat az ISBF előtt
Hogy a világ el ne rohanjon mellettünk...Minden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap