center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Pisilés és puszi... - Horváth Imre emlékezése
A következő történetnek semmi köze a gombfocihoz, ha csak az nem, hogy edzésre menet történt meg velem. Velem, akit visszaadott a sors a gombozásnak. Nem tudom miért, de úgy éreztem, hogy itt és most meg kell írnom a velem történteket. Sajnálom, ha untatnék vele valakit.

2015-ben történt, amikor a rák már annyira legyengített, hogy csak csoszogni volt erőm, azt is mint a lassított felvétel. Épp a Blaha Lujza téren küzdöttem a méterekkel, amikor mosdóba kellett mennem. Hirtelenjében csak McDonald's volt közel, ezért oda vonszoltam be magam.

Amikor a mosdóhoz értem, a WC-s néni rám nézett és megkérdezte, hogy talán rosszul vagyok. Nem lepődtem meg a kérdésen, mert magam is tudtam, hogy nekem nincs már sok hátra, csak még húzom kicsit az időt. Ezért hát őszintén megmondtam, hogy gyógyíthatatlan rákos vagyok. A néni a könnyeivel küszködve mondta, hogy menjek csak nyugodtan, nem kell fizetnem. Meghatott az idős cigányasszony együttérzése!

Aztán 2016-ban csoda történt, és egyetlen éjszaka alatt meggyógyultam. A kórházban, ahol kezeltek, egyszerűen csak orvosi csodaként tartottak számon, és fényképeztek az utókor számára. Történt, hogy ismét toiletre volt szükségem, és megint csak a Blahán jártam, ezért megint a Mekit vettem célba. A mosdó ajtajához érve felismertem azt a cigányasszonyt, akinek egy évvel ezelőtt nem volt szíve pénzt elfogadni tőlem.

Ráköszöntem hát (bár alig-alig emlékezett rám) és nagyon örültem a viszontlátásnak. Hangosan közöltem vele, hogy én vagyok az, aki.....és nézze, meggyógyultam! Még mielőtt megszólalhatott volna, megöleltem és egy puszit adtam neki. :) Ebben a pusziban benne volt, hogy örülök, hogy egyáltalán viszontláthattam, és az is, hogy köszönöm az akkori együttérzését.

Elvégeztem, amiért jöttem, és - bár poénkodhatnék, hogy mint aki jól végezte dolgát, de nem - némi kiegészítő magyarázkodás után elköszöntem a meglepett asszonytól, aki talán még most is ott töpreng azon, hogy miért is kapott tőlem puszit. Jó volt újra átélni, hogy egy ilyen egyszerű asszonyban is mennyi emberséget lehet felfedezni. Jó érzéssel, feldobódva mentem edzésre.


2018.09.06.előző hírek:következő hírek:

Kialakult a 12 érintéses válogatott keret - Horváth Imre tudósítása
Pákai cipelhette haza a trófeát - Horváth Imre tudósítása a Tesi Kupáról
Új gombfoci klub alakult - Horváth Imre felhívása jelentkezésre
Gabi bácsi 80! - Horváth Imre - Horváth Imre kalapemelése
Tájékoztató a mai MALSZ közgyűlésről - Horváth Imre tudósításaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap