center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


Nagyváradi esetek


Soós Pista, a nagyváradi klubvezető a 80-as években barátságos mérkőzésre hívta ki a budapesti Hermes ÁFÉSZ csapatát. A hazaiak egyik erőssége volt Rappaport Laci is, akit viszont szigorú felesége nem engedett el otthonról. Laci nem csak kitűnő játékos, de találékony ember is volt. Kitalálta, hogy hol ez, hol mag az hiányzik otthonról és lemegy megvenni. Ilyenkor gyorsan lejátszott egy meccset, majd hazament. Még szerencse, hogy közel lakott, mert amikor legközelebb a szóda fogyott el, az újabb meccset jelentett számára a csapatban.

Pista nem csupán jó játékos hírében állt, hanem öröké kísérletezett csapataival. Egyszer egy trükkös kapust kísérletezett ki. Mint tudjuk a kapusok maximálisan megengedett mérete az 5 cm-es átmérő és 2,5 cm-es magasság. A trükkös kapus méretei sem voltak mások. Azonban a kapus alakja a szokások hengeres külső helyett csupán egy csúszó lapból állt, amihez függőlegesen hozzáragasztott egy 2,5 cm magas műanyag lapot. Ezzel ugyan nem lépte túl a megengedett magasságot, viszont ha fejjel lefelé helyezte fel a pályára a furcsa hálóőrt, akkor az felbillent és ebben a pozíciójában 2,8 cm magasan állta el a lövések útját, számos meglepetést okozva ezzel a kapura lövő ellenfeleknek, mert az átlátszó műanyag lap egyáltalán nem látszott a szokásosnál magasabbnak. Sok góltól mentve meg ezzel ötletes gazdáját.

A verseny után a magyar csapat tagjai ajándéknézőbe indultak a szép épületeiről híres városban. Különösen Simor Gyuri vett sok mindent, ami miatt tartani lehetett a román vámosok túlzott érdeklődésétől. Gyuri azonban furfangos ember lévén, megtalálta a megoldást. Aki járt a forradalom előtti Romániában, az tudja, hogy minden könyvesbolt kirakata tele volt Ceausescu arcképével ellátott könyvekkel, amit egyébként senki sem vásárolt. Gyuri viszont vett egyet és rátette a csomagja tetejére. Ahogy hazafelé utazott a vonaton a csapat, a határnál menetrendszerűen megérkeztek a túlzás nélkül vérszomjasnak nevezhető román fináncok és minden csomagot kipakoltattak a folyosóra és szinte bugyinként átvizsgálták azokat. Mindent elkoboztak, ami csak elkobozható volt. Néhányan kisebb ajándékokkal próbálták enyhíteni a könyörtelen szigorú ellenőrzést és elkerülni a vámot, meg a leszállítást a nemzetközi vonatról. Amikor azonban Gyurihoz értek, elbizonytalanodtak. El nem tudták képzelni, hogy ez a könyv mi célból van ott. Gondolhatták esetleg, hogy valami nagy pártvezető lehet az, aki ilyen könyvet vesz, esetleg provokációról van szó, ez egy ellenőrzés Bukarestből, vagy egyszerűen buggyant ez az ember, hogy ilyesmit vásárol. Végül legyintésükből ez utóbbira lehet gyanakodni, viszont szó nélkül kifordultak a kupéból. Hát ez az, amit Gyuri el szeretett volna érni, miközben ott lapultak az ajándékok a táskájában.

2005.06.10.előző hírek:következő hírek:

Gombfoci csapatok díszítése
Elült a csatazaj a Nemzeti Sport szerkesztőségében
Arccal a nők felé
Indul az EB kvalifikáció!
Romániában lesz a 2006-os EB - új játékszabályok

A válogatott keretek létszáma
Új játéklehetőségek Pesten
Versenynaptár bővülés
Elkészült az új ranglista program
Esemény, esemény hátánMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap