center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Régi hírek, meg nem írt történetek


A hihetetlen fals


Egyszer volt, hol nem volt, sok évvel ezelőtt fiataljaink készültek a Világifjúsági Találkozóra, közismert rövidítésén a VÍT-re. A VIT tiszteletére nagy sportünnepélyt rendezetek Budapesten a Semmelweis utcában, amit erre az alkalomra VIT utcának kereszteltek el.

A szövetség vezetésére már akkor is jellemző volt, hogy minden lehetőséget megragadtam a gombfoci népszerűsítésére. Így volt ez akkor is. Ez alkalommal Jurcsik Gabi és Horváth Imre páros gondoskodott a gombfoci-show-ról. Tűzött a nap, amitől hihetetlenül felforrósodott a pálya felülete. Egy másodpercnyi célzás után már lőni is kellett, ha nem akarta a kezét megégetni az illető. Ezzel együtt nagyon jól csúszott a pálya és szenzációsabbnál szenzációsabb passzokat, valamint óriási gólokat produkáltak a versenyzők.

Ahogy telt a nap, egyre nagyobb tömeg kezdte őket körülvenni, és lelkesen figyelték a bravúros megoldásokat, egymásnak is felidézve egykori saját gombfoci emlékeiket. Egy baj volt csak, lejtett a járda. Ez eléggé zavarta a játékot. Minden hosszabb átadásnál a labda mozgása körívet írt le a házfal irányában, keresztben. Játékosaink, viszont nemhiába voltak profik. Hamar alkalmazkodtak a helyzethez és lassan már bele is számították célzásukba a pálya húzását. Ekkor Jurcsik Gabi szerelés gyanánt a balhátvédjével előre akarta rúgni a labdát a balszélsője és az oldalvonal közötti keskeny sávon. Gondolt egy merészet és lágyan passzolt előre, hátha behúzza a pálya a labdát a balszélsője elé. És bejött. Ugyanis pont ott fogyott el a labda lendülete a szélső mellett, ezért ott el kezdett befelé csúszni, pont szektorba a balszélső elé. Óriási üdvrivalgás tört ki. Micsoda falsot adott a labdába, - álmélkodtak hangosan a nézők. És igazuk volt: ilyen szektort még senki sem látott gombfocimérkőzésen. Hangos sikere volt a játéknak.

2005.06.02.előző hírek:következő hírek:

Romániában lesz a 2006-os EB - új játékszabályok
Román-magyar-magyar barátság
Megkérdeztük a menedzser-igazgatót II.
Nyári sporttábor ajánlat - gombfocival
Vár Marosvásárhely!

Indul az EB kvalifikáció!
Arccal a nők felé
Elült a csatazaj a Nemzeti Sport szerkesztőségében
Gombfoci csapatok díszítése
A válogatott keretek létszámaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap