center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Pákai cipelhette haza a trófeát - Horváth Imre tudósítása a Tesi Kupáról
Június 2-án, szombaton rendezték meg Rákospalotán, a Csokonai Művelődési Központban a Testvériség Kupát, amely egyben VB-kvalifikációs verseny is volt. Az utolsó pillanatokig kiélezett küzdelem folyt nem csupán a dobogós helyezésekért, hanem a kvalifikációs pontot érő helyekért is, amelyben Pákai György (Testvériség SE) koncentrált a legjobban, megelőzve Koczor Jánost (Vasi GE), és Donáth Tibort (Újkori Táltosok).

Tágas terem, megfelelő fényviszonyok, 22 pálya, légkondi és rengeteg díj várta a játékra kiéhezett mezőnyt. A verseny 9 fordulós Svájci rendszerben lett lebonyolítva, ahol a legjobbak három-négy klasszis kivételével mind képviseltették magukat. Ezért aztán színvonalas játék alakult ki, hatalmas körbeverésekkel.

Ebből következően a végeredmény is igen szoros lett, rengeteg pontegyenlőséggel, ahol csupán a Bucholcz érték alapján dőltek el a helyezések. Az első helyen 15-15 ponttal végző Pákai és Koczor közt is a Bucholcz döntött. Tizenhárom pontjával „magányos szigetet” képez Donáth Tibor, aki után négy 12 pontos, öt 11 pontos, majd nyolc 10 pontos versenyző következik, akik közül kis szerencsével bárki akár dobogón is találhatta volna magát. Tehát izgalomban nem volt hiány.

A Tesi Kupáknak különös bája, hogy ilyenkor előkerülnek az egykori tesisek, akik már félig-meddig abbahagyták a játékot, de egy Tesi Kupára még eljönnek találkozni a régi sporttársakkal. Ettől olyan meghitt hangulatúak ezek a versenyek. Ezt a hangulatot csak fokozta Tyukodi György megjelenése, aki mit sem törődve azzal, hogy tolókocsiba kényszerült, eljött, benevezett, majd megizzasztva a legjobbakat is, 11 pontjával az élmezőnyben végzett!

Egyébként a Svájci rendszerről két dolgot kell tudni. Az egyik az, hogy a verseny során mindig az azonos pontszámúak játszanak egymással. A másik, hogy ebből következően a legjobbak folyton a legjobbakat, míg a gyengébbek más gyengéket kapnak ellenfélül. Ez aztán összetartja a mezőnyt, és nem jellemző, hogy valaki pontokkal „megússzon” az őt üldözők elöl. Emiatt viszont nem is tartják igazságosnak ezt a fajta lebonyolítást, mert a szerencsének is szerepe van a végső helyezések eldöntésében, viszont kétségtelen, hogy sikerélményt ad a leggyengébbeknek is, és nincs kieső, ami miatt az utolsó fordulóig mindenki játéklehetőséget kap.

Talán éppen ennek a kiélezett küzdelemnek köszönhető, hogy gyakran sztoriztak a szünetekben a versenyzők egy-egy furcsa eset miatt. A legkínosabb az volt, hogy Szathmáry Károly, aki akár versenygyőzelemre is esélyes volt, egyszer csak összepakolta a gombjait, hogy hazamegy, mivel az egyik bábuja hatalmasat farolt a pályán, amiből gólt kapott (sajnos ilyesmire többen is panaszkodtak). Szerencsére később meggondolta magát, és maradt játszani.

A legkülönösebb gól azt hiszem egy saját meccsemen esett. Szappanos Gyuri ellenfelem nagyon szeretett volna egy szektort adni a félvonalon álló csatárának, de a passz, a labda sebességéből megítélhetően hosszúra sikeredett, de ekkor különös dolog történt. A közkedvelt „Szapi” csatárának levált a díszítése, és kb. 1 cm távolságra eltávolodott a gombjától, és lehajlott a pályára. A labda meg elakadt a díszítésben, amitől Szapinak taj szektora lett, szemben az üres kapuval. Szapi nem is tétovázott, bevarrta a labdát a kapum közepébe. Persze, ez a gól nem igazán volt szabályos, de nem volt szívem elrontani ezt a történetet. Így lett 2-1 a javamra. Azonban majdnem ráfáztam a jópofáskodásra, mivel fél perccel a vége előtt Szapi alig 1 centivel adott hosszabb labdát egy másik csatárának, de szerencsére ott masszívan állt a díszítés a gombján.

Kisebb lebonyolítási nehézségeket leszámítva rendben lefolyt a verseny. A technikai szünetek viszont jól jöttek a versenyzőknek, akik a párás melegben a büfében készültek rá a következő fordulókra.

A verseny jó hangulatban zárult, és rengeteg díjat vihettek haza a versenyzők. A győztes Pákai György, aki nem egy vézna figura, alig bírta a magasba emelni a hatalmas vándorserleget, amelyet most 1 évig mutogathat ismerőseinek lakhelyén, Marosvásárhelyen.


2018.06.04.előző hírek:következő hírek:

Új gombfoci klub alakult - Horváth Imre felhívása jelentkezésre
Gabi bácsi 80! - Horváth Imre - Horváth Imre kalapemelése
Tájékoztató a mai MALSZ közgyűlésről - Horváth Imre tudósítása
A szektorlabda kvalifikáció állása - ifj. Farkas Gábor számítása alapján
Pákai megvédte egyéni bajnoki címét! - Horváth Imre tudósítása

Kialakult a 12 érintéses válogatott keret - Horváth Imre tudósításaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap