center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Tájékoztató a mai MALSZ közgyűlésről - Horváth Imre tudósítása
Vita előzte meg a Magyar Asztali Labdarúgó Szövetség közgyűlése összehívásának szabályosságát, merthogy többen nem találták a meghívót. Aztán kiderült, hogy az elnökség döntése értelmében hivatalos kommunikációs csatornának minősül a Facebook is, ahol magam is olvastam a meghívót, amit még időben tettek ki oda. Ezért a jelenlévők 100%-a gondolta úgy, hogy a közgyűlés szabályos. S hogy a döntési arányt ne kelljen többet részletezni, a megjelentek valamennyi szavazásnál egyhangú döntést hoztak!

Az elnöki beszámoló volt az első napirendi pont, amit Kondor Gábor elnök vezetett elő. A pénzügyi beszámolót mindenki szó nélkül tudomásul vette, de a szakmai rész értékelésénél aktívak voltak a közgyűlés tagjai. Maga az elnök is belátta, hogy a 2017-es év nem fog bekerülni a MALSZ képzeletbeli aranykönyvébe, de abban bízva fejezte be szokatlanul rövid beszámolóját, hogy talán nem süllyedtünk lejjebb, mint ahol 1 éve voltunk, és az idén nagyobb összefogással, tagi aktivitással felemelkedhetünk.

A beszámolót értékelő hozzászólók közül Kocsis Gábor hosszasan elemezte sportágunk helyzetét. Az általa kezdeményezett vita sok jó gondolatra ösztökélte hallhatóságát, akiket szinte egy kiselőadással lepett meg. A vitát összegezve elmondhatjuk, hogy a szövetség rossz helyzete sok dologból tevődik össze.

Az való igaz, hogy a vezetőség tagjai (tisztelet a kivételnek) inaktívak voltak, de a tagság sem szólhat semmit, mert nem voltak kellően együttműködők a vezetőséggel (lásd: tagnyilvántartáshoz történő adatszolgáltatás, stb.).

Kocsis szerint a játékunk sem igazán alkalmas tömegek megszólítására, mert lassú, szabályai nehezen érthetőek a kezdők számára, és nem vagyunk elég trendik a fiatalok számára. Szili Balázs és Baross Gábor is saját tapasztalatán keresztül azt fejtegette, hogy ha odamegyünk a fiatalokhoz, akkor élvezik a játékunkat, jól szórakoznak, de klubokba már nem jönnek el szervezett formában rendszeresen játszani. Lukács Viktor is hasonlóan gondolkodott, miszerint nem felelünk meg a kor kihívásainak, majd hozzátette, hogy hagyni kéne azokat dolgozni, akik csinálni akarnak valamit. Hartmann László a szabálykönyv elavult szerkezetéről, és nehéz áttekinthetőségét is szóba hozta, amivel mindenki egyetértett, még a szabálykönyv jelenlévő írója, vagyis jómagam is. Tervezem is a régi alkotó társaim bevonását egy áttekinthetőbb szabály kialakítási munkálataiba.

A jogi helyzet a nem szakszerűen elkészített alapszabály, illetve annak törvényszéki „élete” nem kellő figyelemmel kísérése miatt rossz, ami miatt jelenleg nem nevezhetjük magunkat szövetségnek, csupán sportegyesületnek, amely elvileg még egy országos bajnokságot sem jogosult kiírni. E probléma rendbetételét, és a szövetségi státusz visszaállítását elvállaltam, az adminisztráció jövőbeli kezelésével, és a MALSZ tevékenysége szervezettségének helyreállításával, és pénzforrások szerzésével együtt. Ezek részletei a következő elnökségi ülésen lesznek pontosítva.

A közgyűlés tagjai ritkán látható aktivitással vetették magukat a vitába, amely minden személyeskedő hangot nélkülözött, viszont számos jónak tűnő javaslat hangzott el, amelyeket érdemes részletesen kidolgozni. Ez majd az elnökség, illetve az általuk felkérendő személyek feladata lesz.

A Felügyelő Bizottság jelentése Tóth László tájékoztatása alapján rendben találta a könyvelést, a bizonylati fegyelmet, és a takarékos gazdálkodást. Csupán sportszakmai vonatkozású észrevételeket tett, mint például az utánpótlás-nevelés problémaköre, stb.

Végül a tagság elfogadta a beszámolót, és egyéb kérdésekkel foglalkozott. Itt került sor Rollinger Károly javaslatainak értékelésre, amelyeknek nem akadt támogatója, ezért azok elvetésre kerültek.

Szó esett a novemberi világbajnokságról is. A legfrissebb hírek szerint júniusban számíthatunk a versenykiírásra, amelyet a jelenleg Portugáliában tartózkodó Marcelo készít majd el. A pályákat pedig odautazva, valószínűleg magam fogom a helyszínen elkészíteni.

Ezután az elnök ebéddel vendégelte meg a közgyűlés tagjait.
A rossz hangulatban érkező klubvezetők az értelmes, és bizakodó hangulatú vita során láthatóan lelkileg feltöltődtek, és optimistán, illetve a jövőbeli nagyobb aktivitás szándékával távoztak.


2018.05.26.előző hírek:következő hírek:

A szektorlabda kvalifikáció állása - ifj. Farkas Gábor számítása alapján
Pákai megvédte egyéni bajnoki címét! - Horváth Imre tudósítása
A honlap-frissítés felelőssége - Horváth Imre tájékoztatása
Pénz, erkölcs, hit - Horváth Imre írása
AZ ÉN HŐSEIM - Horváth Imre beszámolója a VIII. Szektorlabda EB-ről

Gabi bácsi 80! - Horváth Imre - Horváth Imre kalapemelése
Új gombfoci klub alakult - Horváth Imre felhívása jelentkezésre
Pákai cipelhette haza a trófeát - Horváth Imre tudósítása a Tesi Kupáról
Kialakult a 12 érintéses válogatott keret - Horváth Imre tudósításaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap