center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Újra beindultak az MTK edzései! - Horváth Imre invitálója
Növekvő elfoglaltságom miatt néhány éve Chladek Tiborra bíztam az MTK Szektorlabda szakosztálya irányítását, amit ő kiválóan végzett. Sajnálatos módon magánproblémái miatt az egyik napról a másikra váratlanul befejezte sportolói, és sportvezetői tevékenységét, aminek következtében - helyettese nem lévén - gazdátlan maradt a szakosztály. Mivel nem volt erre a feladatra jelentkező, ismét magamra vállaltam a szakosztály vezetését, de az akkoriban kezdődő sorozatos betegségeim miatt nem volt módom feladataimnak eleget tenni. Ekkortájt csupán Serák Gyuriék NB III-as szereplése volt a szakosztály egyetlen életjele.

Gyógyulásom után most ismét megpróbálom feléleszteni a szakosztályt. Nem csupán azért, mert gyerekkoromban az MTK pálya mellett lakva hamar MTK szurkoló lettem, hanem azért is, mert egy ilyen patinás klub neve jól mutat a sportág tabelláin.

Elsőként az edzések helyszínét kellett megkeresni, amit az MSzSz IX. ker. Viola utca 7. I. emelet 6. szám alatti irodájának nagytermében találtuk meg. A nagyterem szó azonban kicsit nagyzoló, mert az csak az iroda többi helyiségéhez mérten nagy, egyébként nem az. Mindösszesen 6, vagy összehúzódva 8 pálya fér el benne, az előszobát is beleszámítva 10 db. Van szektorlabda és brazil pályánk is, és mindkét szakágat műveljük, igény szerint beosztva az időt.

Az edzések egyelőre csütörtökönként 16.00 órától kezdődnek, de ha más lesz az igény, akkor közösen változtatunk rajta. A teremmel magunk rendelkezünk, ezért a záróra nincs behatárolva. A termen kívül saját, jól felszerelt konyhánk, és mosdónk is van, a fűtést pedig magunk szabályozhatjuk. Ha valakinek eszközproblémája volna, akkor azt az irodában található felszerelésekkel megoldhatjuk. Kezdőknek csapatot is tudunk kölcsön adni. Az MTK hivatalos évi tagdíja 6.000.-Ft, amit két részletben szedünk be. Az elsőt február végéig. Ezen felül más klubokhoz hasonlóan edzésenként 300.-Ft önkéntes adománnyal járulunk hozzá pl. a hintőpor vásárláshoz, elhasználódott eszközök pótlásához, illetve a rezsihez. Az MTK edzéseire nem csak a szakosztály tagjai járhatnak, illetve olyanok, akik a versenyeken MTK színekben akarnak játszani, hanem bárki! Olyanok is, akik életükben nem láttak még szektorlabda eszközöket, vagy mérkőzést, de szeretnek gombfocizni, és szeretnének néha kicsit játszani. Komplett baráti köröket, vagy magányos gombfocikedvelőket egyaránt szívesen látunk, és megtanítjuk őket a játék szabályaira, illetve legalapvetőbb fogásaira, külön térítés nélkül. A nem szakosztály tagoktól csak a 300.-Ft adományt fogadjuk el, de így ők MTK tagság híján nem jöhetnek velünk versenyekre, csak ha tagok lesznek. Ez rajtunk kívüli jogszabályi előírás.

Az első edzés most csütörtökön volt, és igen jó hangulatban zajlott. Oly annyira, hogy fél 10-ig maradtunk. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az edzések nálunk nem abból állnak, hogy a kabátodat még le sem vetted, de már játszanod kell, egész a zárásig, hanem a foglalkozásnak több fázisa is van. Házibajnokság nincs, ezért bárki, bármikor bekapcsolódhat, vagy eltávozhat anélkül, hogy felborítaná a rendet. A játék jellemzően egymás szabad kihívásából áll, de nem csak ebből.

Edzésenként lesz egy-egy meccs, amikor két versenyző játszik, és a nézők (vagyis a klubtársak, akik ilyenkor nézik ezt a szemléltető mérkőzést)beleszólnak a játékba. Hol taktikai javaslataikkal, hol az adott szituáció általuk vélt leghelyesebb megoldásának felvázolásával úgy, hogy ha szakmai vita alakulna ki, akár a játékot megállítva mindkét megoldást kipróbálva elemezzük a helyzetet. A másik, ehhez hasonló példameccs, amikor én játszom valakivel, és segítem az ellenfelemet lépése előtt a helyes megoldás kiválasztásában, illetve egy megtervezett taktikai variáció előtt jelzem neki, hogy most olyan taktikai hibát vétett, amelyből pillanatokon belül gólt fog kapni, és el is mondom, hogy miért. Egy ilyen „példabeszéd” nem egész egy mérkőzésnyi időt fog igénybe venni. Aztán lesz szabálytanulás, lesznek felszerelés karbantartási tanácsok, és sokat fogunk beszélgetni, versenyeket, meccseket elemezni, tanulságokat levonni, vagy épp a következő versenyre felkészülni, mindezt akár egy szendvics, vagy egy üveg ital társaságában. Dohányozni is lehet, de csak az udvaron, a bejárati ajtó előtt kialakított dohányzó sarokban.

Jelentkezni lehet a +36-70/50-938-50-es mobilomon, vagy a gombfoci@gombfoci.hu e-mail címen, de aki váratlanul beállít, őt sem dobjuk ki. Gyertek el, tegyetek egy próbát! Az esetleges változásokat pedig a www.gombfoci.hu honlapon fogjuk közzé tenni, ezért érdemes olvasni azt az oldalt.


2017.02.12.előző hírek:következő hírek:

Jöttünk, láttunk és mindenki győzött! - Horváth Imre visszaemlékezése
Talán a valaha volt legnagyobb megbecsülésünk... - Horváth Imre büszkélkedése
Ismét egy média-megjelenés
Tessék! Amiről beszéltem... - Horváth Imre írása
Sportágunk történetében ő az első! - Horváth Imre helyszíni tudósítása

Új gombfoci a piacon - Horváth Imre interjúja
Farkas Gábor életműdíjas lett - Horváth Imre tudósítása
Aranyeső Yuccában - Horváth Imre EB beharangózója
Véget ért az EB - Horváth Imre tudósítása az NSO-n
AZ ÉN HŐSEIM - Horváth Imre beszámolója a VIII. Szektorlabda EB-rőlMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap