center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Tessék! Amiről beszéltem... - Horváth Imre írása
Megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség! A nem olimpiai sportágak tagozata kivált a Magyar Olimpiai Bizottságból és megalakította önálló köztestületét, a Nemzeti Versenysport Szövetséget. Az NVESZ megalakulására a sporttörvény novemberi változása miatt volt szükség, amely előírta, hogy a nem olimpiai sportágak érdekképviselete, illetve versenysportjának irányítása 2017 januárjától a MOB-tól az önálló köztestülethez kerül át.

Az alakuló gyűlésen a 47 tagszervezetből 42 jelent meg. A küldöttek egyhangúlag az egyedüli jelöltként indult Mészáros János ügyvédet, a Magyar Karate Szakszövetség elnökét, a MOB eddig alelnökét, a nem olimpiai sportágak szakmai tagozatának vezetőjét választották meg az NVESZ elnökének. Az általános alelnök Járosi Péter, a sárkányhajó-, míg a szakmai alelnök Galambos Péter, a kick-box szövetég első embere lett. Az NVESZ-nek a biliárdtól a ju jitsuig nemcsak azok a szövetségek a tagjai, amelyek sportága nem szerepel az olimpia műsorán, hanem olyan ötkarikás sportágaké is, amelyeknek érintettek a Világjátékokon, vagy van nem olimpiai szakáguk.

A nem olimpiai sportágak idén 380 millió forint állami támogatásban részesültek a sportállamtitkárságtól, s ez az összeg jövőre mintegy 150 millió forinttal emelkedik, amelyet a wroclawi Világjátékokon való kvalifikációra, a felkészülésre és az azon való részvételre fordíthatnak. Mészáros János bizakodóan tekint a jövőre, mivel 2017-ben a nem olimpiai sportágak számára is indul egy olyan állami program, amely az utánpótlásedzők nagyobb elismerését szolgálja, illetve a szövetségek közvetlen sportállamtitkársági támogatáshoz juthatnak a hazai rendezésű nemzetközi versenyek szervezéséhez.

Nos, eddig a http://www.sport-net.hu tudósítása. Vagyis soha nem látott pénzek, a világjátékokon való szereplés, sok milliós működési támogatás, hazai világversenyek rendezésének támogatása, utánpótlás-edzők kiemelt fizetése, stb. Mind-mind a jelenlegi sportvezető kövületeink számára elképzelhetetlen dolgok itt vannak karnyújtásnyira. Most aztán kapkodhatunk. Pedig, ha már évekkel ezelőtt nem titulálják elképzeléseimet rózsaszín álmoknak, akkor készen állhatnánk a támogatások befogadására. Így azonban ez nem fog menni. Gyökeres változásokra van szükség a vezetésben, illetve meghatározó személyiségeink gondolkodásában! Be kell végre mindenkinek látni, hogy sportvezetőnek lenni, az egy szakma, amit egyetemen oktatnak. A kontárok ideje lejárt! Ha a régi vezetőség igazán szereti játékunkat, akkor az a legkevesebb, hogy félreállnak és nem akadályozzák a sportágunk fejlődését. De az is lehet megoldás - komoly ember így tesz -, hogy felnövünk a feladatokhoz, felvesszük a kesztyűt és képezzük magunkat.

Mivel korábbi vezetőségeink rendre lesöpörték az edzőképzési javaslataimat, de még a saját hatáskörű játékvezető képzést is, most aztán kapkodhatunk. Pedig ahhoz, hogy fizetést, sőt kiemelt fizetést kaphassanak utánpótlás edzőink, ahhoz állami edzői bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. Ahhoz pedig iskolába kell járniuk. Az iskolában pedig a sportág megtanítását kellene tanulniuk szektorlabda szakkönyvekből, ami ugye nincs. A Testnevelési Egyetemen előzetes beszélgetést folytattam egy esetleges szektorlabda képzés beindításának lehetőségéről. Megtisztelő volt, amikor azt a választ kaptam, hogy az általam írt szakkönyveket elfogadnák tankönyveknek. Már csak kellő számú jelentkezőre volna szükség, amely számot később pontosítunk. Tehát, a lehetőség megvan, csak élni kel vele. Jó volna, ha már az ősszel beindulhatna az edzőképzés, bár ez csak nagy szerencsével sikerülhet. Addig is meg kellene írnom a tankönyveket, és bemutatnom a TF-en. Természetesen mindezeket megelőzően meg kellene beszélnünk, hogy van-e igény köztünk edzői suliba járni, illetve a szakszövetséggé válás egyéb feltételeit teljesíteni.


2017.01.22.előző hírek:következő hírek:

Sportágunk történetében ő az első! - Horváth Imre helyszíni tudósítása
Dank! Merci! Gracias! ..amit a politika eltitkolt - Horváth Imre beszámolója
Gombfoci a Petőfi TV-ben
Brazil korrektség - Horváth Imre tudósítása
Mi történt mostanában - Horváth Imre hírei

Ismét egy média-megjelenés
Talán a valaha volt legnagyobb megbecsülésünk... - Horváth Imre büszkélkedése
Jöttünk, láttunk és mindenki győzött! - Horváth Imre visszaemlékezése
Újra beindultak az MTK edzései! - Horváth Imre invitálója
Új gombfoci a piacon - Horváth Imre interjújaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap