center
Hozzáadás a Kedvencekhez


Szektor Újság


Sportágunk történetében ő az első! - Horváth Imre helyszíni tudósítása
Ő az első - írtam a címben. Pontosabban én, mivel engem ért az a nagy megtiszteltetés, hogy 2016. december 20-án a Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlésén egyhangú szavazással a szervezet tagjává választottak! Ezzel én lettem a szektorlabda sport első MOB-tagja!

A közgyűlést követő fogadáson ebédelés közben azt találtam mondani, egy, a sportágunk korábbi problémáit jól ismerő barátomnak, hogy: „látod, igaz a mondás, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában”. Mondtam ezt azért, mert amikor megalapítottam a sportág első szövetségét, majd mind magasabbra és magasabbra emeltem a mércét, akkor sok kritikusom volt, pedig minden évben javítottam a szövetség mutatóin. Úgy éreztem, hogy nem igazán becsülték áldozatos munkámat. Nem értékelték, és talán nem is értették, hogy mit, miért csinálok. Ezzel szemben azok, akik objektíven, kellő távolságból értékelhetik tevékenységemet, sokkal jobban tisztelnek, megbecsülnek, mint azok, akikért valójában dolgoztam. Ezért is választottak be Magyarország legtiszteletreméltóbb sportvezetőiből álló testületébe. Na, erre varrjon gombot, aki tud.

A MOB-tagságot elérni nem egyszerű dolog, mivel csak olyan szervezet jelölhet tagot, amelynek jelölési joga van. A szektorlabda szervezeteknek nincs ilyen joga, van viszont a sportújságíróknak, akik saját gyűlésükön szintén egyhangú szavazással választottak tagjelöltnek, amely ajánlást a MOB közgyűlése elfogadott. Mindebből az derül ki, hogy sportújságíró kollégáim is tisztelik személyemet, becsülik munkámat.

Ezzel életem egyik legnagyobb vágya teljesült! Azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig leszek MOB-tag, de azt, hogy voltam, már senki sem veheti el tőlem.

Jó sportvezetőhöz méltóan nem csak kajálni maradtam ott a MOB közgyűlése utáni fogadáson, hanem lobbizni is. Megtámadtam a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökét, és elmondtam, hogy felvételünket szeretnénk kérni a szövetségbe. Ismertettem vele, hogy még nem vagyunk szakszövetség, de hamarosan az lehetünk. Addig is a tagság bármilyen formáját örömmel vesszük, mert együtt szeretnénk lélegezni a többi versenysporttal foglalkozó szövetséggel.

Elnök úr pozitív választ adott. Elmondta, hogy az alapszabályuk törvényszéki elfogadása után tudja majd csak megmondani, hogy milyen tagsági viszonyra van lehetőségünk, de az biztos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb formát. Azt kérte, hogy a jogi természetű problémák megoldódása után keressem fel.

Ezt a tagfelvételt azonban úgy tudnám elképzelni, ha a jelenlegi két szervezetünk együttesen, egy szervezetként tenni meg azt. Elnök úr azonban még hozzátett egy fontos mondatot, miszerint a tagfelvételünket alapos ellenőrzés fogja megelőzni, ahol áttanulmányozzák a szakszövetségeknek előírt belső szabályzók meglétét és tartalmát, továbbá a versenyeredményeket évekre visszamenőleg, különösen a világversenyek tekintetében, és vizsgálni fogják a helyszínen a rendezvényeink szervezettségét, valamint a működésünk komolyságát. Nos, eddig a jó hír. Lehet nekiállni, dolgozni, hogy mindezzel áprilisig elkészüljünk. Aki bújt, aki nem, én megyek. Aki meg kimarad, az lemarad.

Végül szeretném megköszönni mindazoknak, akik gratuláltak a MOB-tagságomhoz!


2017.01.22.előző hírek:következő hírek:

Dank! Merci! Gracias! ..amit a politika eltitkolt - Horváth Imre beszámolója
Gombfoci a Petőfi TV-ben
Brazil korrektség - Horváth Imre tudósítása
Mi történt mostanában - Horváth Imre hírei
Halottaink még köztünk járnak! - Horváth Imre Halottak napi gondolatai

Tessék! Amiről beszéltem... - Horváth Imre írása
Ismét egy média-megjelenés
Talán a valaha volt legnagyobb megbecsülésünk... - Horváth Imre büszkélkedése
Jöttünk, láttunk és mindenki győzött! - Horváth Imre visszaemlékezése
Újra beindultak az MTK edzései! - Horváth Imre invitálójaMinden jog fenntartva: ...::: gombfoci.hu :::... | Design: PuSzaFi
A Magyar Szektorlabda Szövetség támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap